Conturile de pe reţelele profesionale nu sunt un criteriu de angajare
Cei care petrec mult timp pe Facebook nu au şanse pe posturile importante
Angajatorii români încearcă să adopte metodele occidentale de a-i cunoaşte mai bine pe candidaţii posturilor scoase la concurs. Deşi suntem încă la început, informarea din reţelele sociale joacă un rol din ce în ce mai important în viaţa celor care îşi caută un loc de muncă.
Aproape 710.000 din conturile din LinkedIn provin din România. Însă a avea un cont pe LinkedIn nu este un criteriu de angajare, această reţea consituind doar o sursă de informare pentru recrutor, astfel procesul de recrutăre efectuându-se într-un timp mai scurt, sunt de părere reprezentanţii companiei de recrutare Trenkwalder.
"Reţelele sociale au devenit un reper important pentru recrutori, care caută să releve şi alte aspecte ale personalităţii candidaţilor în afara competenţelor profesionale. Cu toate acestea, faptul că un candidat are sau nu cont pe reţeaua LinkedIn, de exemplu, nu contribuie ultimativ la decizia de angajare", afirmă, într-un comunicat, reprezentanţii Trenkwalder.
Potrivit sursei citate, avantajul unui cont LinkedIn, de exemplu, constă în uşurarea sarcinii recrutorului de a găsi candidatul şi de a colecta informaţiile mai rapid. "Sunt mulţi profesionişti de top din toate domeniile care nu au cont pe nicio reţea socială şi totuşi aceasta nu-i face cu nimic mai puţin atractivi profesional pentru recrutori. Social Media este o sursă de informaţii din ce în ce mai importantă, dar nu încă un element eliminatoriu", a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.
Atenţie mare la ce faceţi pe Facebook
Contul de Facebook este un spaţiu public, în care utilizatorul este liber să comunice comunităţii ce doreşte. Însă în cazul în care acesta caută un loc de muncă trebuie reţin