Un drum pe şantierul unde se schimbă înfăţişarea Teatrului Naţional este o adevărată aventură. La 16 luni de la începerea lucrărilor, clădirea este de nerecunoscut, etajele şi-au schimbat geometria.
Pe holurile pline de moloz se intersectează maeştri ai teatrului cu meşterii zidari, decorurile din piese celebre sunt lipite la perete pentru a se face loc rigipsului, mortarului şi cimentului.
Din cele şapte săli de spectacole pe care le va avea noul Teatru Naţional la finalizarea lucrărilor, programată pentru sfârşitul lui 2013, trei trebuie terminate în acest an.
Constructorii au terminat de amenajat o parte din hol şi cabinele actorilor
Deja la sfârşitul săptămânii trecute a fost inaugurată prima, „Sala Mică" cu 250 de locuri, iar la 1 noiembrie îşi va putea primi spectatorii şi „Sala Multimedia" cu 300 de locuri. Ambele sunt situate la parterul clădirii. Urmează în decembrie „Sala Pictura" amenajată la etaj, care va avea 300 de locuri.
„Sala Mică” are 250 de locuri şi a fost inaugurată săptămâna trecută
Toate sunt polivalente, adică îşi pot schimba înfăţişarea în câteva minute, pereţii, scaunele şi scena putând fi mutate în mai multe locuri. Vor mai fi construite o sală la subsol, două la etaj şi una pe acoperiş. Lucrările de modernizare efectuate la cel mai mare teatru din România vor costa peste 40 milioane de euro.
Pe acoperiş se construiesc un restaurant şi o bibliotecă
Pe acoperiş se construieşte o bibliotecă care va adăposti istoria teatrului
Dacă noua faţadă a clădirii este aproape gata, pe acoperiş lucrările sunt încă la început. Acolo vor fi amenajate o bibliotecă şi un restaurant în semicerc, acoperit cu sticlă, ca o seră. Marginile acoperişului vor fi protejate cu un perete transparent de doi metri înălţime.
Cel ma