Parlamentul a amânat numirea noilor membri ai CNA pentru o ședință viitoare, după ce PDL a acuzat USL că nu a respectat negocierile dintre grupurile parlamentare și că încearcă să elimine reprezentanții PDL din Consiliu, amenințând că va contesta un eventual vot în plen la Curtea Constituțională (CCR).
Conform declarațiilor senatorului PDL Radu F. Alexandru, în cursul acestei dimineți, la ședința Comisiilor reunite de cultură ale celor două Camere, Puterea a venit cu o listă de propuneri ce conţinea nume care nu fuseseră negociate în Birourile Permanente. Mai precis, USL a venit cu două propuneri în plus, ceea ce a făcut ca numărul de candidați să ajungă la opt pe șase locuri.
"Asta (negocierea între partide - n.r.) însemna 6 candidaţi pe 6 locuri. Azi-dimineaţă, când am intrat în sala de şedinţe, la fel de surprins ca şi preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, domnul senator Sergiu Nicolaescu, ne-am trezit cu o listă înaintată în ultima clipă, în care decizia comună a Birourilor reunite ale celor două Camere a fost încălcată şi PSD a înaintat două propuneri, respectiv pe doamna Maria Monica Gubernat şi pe domnul Răsvan Popescu", a relatat Radu F. Alexandru.
El spune că și Răsvan Popescu a fost surprins să se vadă propus pentru un nou mandat în CNA de PSD și nu de PNL.
Confruntat cu această situație, PDL a cerut o pauză de consultări, dar propunerea a fost respinsă.Votul dat candidaților a avut loc în absenţa parlamentarilor PDL, care s-au retras de la Comisii, amenințând că vor apela la Curtea Constituțională (CCR).
Surse parlamentare spun că la vot au fost respinşi Ioan Onisei, propus de PDL ca membru titular în CNA, şi Avram Crăciun, propus de UNPR.
Senatorul PDL acuză că se repetă "la indigo" situaţia din cazul Consiliului de Administraţie al TVR, când reprezentanţii PDL au fost eliminaţi în totalitate, pentru ca,