Primul candidat la funţia de procuror general al României, care a fost intervievat astăzi al Ministerul Justiţiei, a fost Gheorghe Cornescu. El a fost urmat de procurorul DNA Claudiu Dumitrescu (candidat la funţia de procuror-şef DNA) şi de procuroarea Elena Hach (candidat la funcţia de procuror general al României). Astăzi urmează să mai fie audiaţi Vasile Ioniţă (candidat la funţia de procuror-şef DNA), şi Ioan Irimie (candidat la funţia de procuror-şef DNA).
La interviu, ministrul Justiţiei este sprijinit de un procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un procuror de la Directia Nationala Anticoruptie, un procuror specialist in management judiciar, de pe lista Institutului Naţional al Magistraturii şi un psiholog recomandat de Institutul Naţional al Magistraturii. Potrivit lui Gheorghe Cornescu procurorul din DNA este Viorel Cerbu, cel de la PICCJ este magistratul militar Nelu Ciobanu, iar de la INM este procurorul Dragoş Petrescu.
Nu l-am văzut pe Fane Căpăţână din 1993-1994"
„M-au întrebat despre obiectivele şi măsurile pe care ar trebui să le iau, în cazul în care aş fi numit procuror general”, a explicat Gheorghe Cornescu. „Îl ştiu pe Fabe Căpăţână de acum 20 de ani. Este o poveste foarte veche, care s-a vhicula cum, când am anunţat că eu candidaze pentru o funţie d econducere. Nu are nicio relevanţă. Nu l-am văzut din 1993-1994. Era finul unui ofiţer de poliţie cu care lucram. Venea des la noi (n.r. Secţia Parchetelor Militare), el se ducea la Direcţia Cercetări Penale. La vremea respectivă s-a speculat că aş fi fost cu el la şpriţuri dar nu este adevărat, totul a fost speculat de un coleg”, a spus Gheorghe Cornescu.
Declaraţia lui Fane Căpăţână
Gheorghe Cornescu este procuror la Parchetul General şi candidează pentru funcţia de procuror general. Cornescu a fost adjunct al Secţiei Parchetelor Militare