Majoritatea femeilor se confruntă, la începutul vârstei a doua, cu problema kilogramelor în plus, care se depun uşor şi dispar greu. Iată cum să gestionezi situaţia! Majoritatea femeilor se confruntă, la începutul vârstei a doua, cu problema kilogramelor în plus, care se depun uşor şi dispar greu. Iată cum să gestionezi situaţia!
De obicei, după 40 de ani, metabolismul devine mai "leneş" atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. De asemenea, spune dr. Ciprian Constantin, "majoritatea femeilor aflate în această perioadă au dat deja naştere unui copil, doi, chiar trei, şi se confruntă probabil cu un câştig ponderal restant. Apoi, multe dintre ele au urmat deja diete, cu unul sau două fenomene yo-yo trăite, în care s-a pierdut ţesut muscular şi s-a câştigat ţesut adipos. Nu mai vorbim de sedentarism. Activitatea prestată constă deseori în 8 ore de muncă la un birou, după care urmează alte 2-4 ore de activitate casnică, motiv pentru care devine destul de dificil de urmat o dietă ". Şi, totuşi, iată ce te poate ajuta să ai un stil de viaţă sănătos.
Kilogramele în plus aduc după ele colesterol ridicat, hipertensiune şi diabet zaharat. Toate acestea duc, la rândul lor, la riscul de infarct sau atac cerebral, anumite tipuri de cancer (mamar, colo-rectal etc.). Conform unor studii, două kilograme în plus, puse după vârsta de 45 de ani, cresc riscul de cancer mamar cu până la 30%.
Renunţând la ulei te privezi de acizii graşi nesaturaţi, care au un rol important în sănătatea celulelor nervoase şi a pielii. Lipsa consumului de unt şi alegerea exclusivă a produselor lactate degresate duce la carenţa (lipsa acută) de vitaminele A şi D. Consumă zilnic 10 g unt şi 10 g ulei! Nu te vor îngrăşa, ci vor avea grijă de sănătatea ta.
► Efortul fizic practicat 30 min/zi ar fi ideal să fie repetat regulat, crescând în intensitate. Se poate ajunge şi la 40-50 de minute, l