Suspendarea din funcţie a unui magistrat pe motiv de afecţiune psihică se poate dispune de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) doar dacă maladia respectivă este constatată de o comisie medicală printr-o expertiză de specialitate.
Decizia a fost luată astăzi. Mai multe detalii în articolul.
CSM: Magistraţii cu afecţiuni psihice pot fi suspendaţi din funcţii
„Evenimentul Zilei” a făcut un top a magistraţilor care în ultimii ani au ţinut prima pagină a ziarelor prin comportamentul scandalos.
1. FURTUL OVULELOR. Aura Gabriela Popescu, detaşată la Curtea de Apel Pitesti, a intrat în atentia CSM dupa ce a refuzat să se supună unei expertize psihiatrice cerute de preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, instanţa la care a activat. Ea a facut plângere la Parchet, considerandu-se victima unor traficanţi de embrioni umani. Magistratul a solicitat investigaţii din partea Colegiului Medicilor şi Ministerului Sănătăţii, fiind sigură că este victima unui complot pus la cale de un fost coleg şi un fost prieten, în perioada cât a fost judecător la Tribunalul Craiova. Ea reclama că în urma furtului ovulelor ei s-ar fi născut fiul cel mic al fostului premier Adrian Nastase, Mihnea, dar şi fetiţa unui judecător din Craiova. Popescu a refuzat în septembrie 2006, să faca o expertiza psihiatrică la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu. CSM a decis la 26 septembrie 2006, excluderea din magistratură. În ianuarie 2007, CSM a aprobat demisia din motive personale a judecătoarei Aura Gabriela Popescu, de la Curtea de Apel Piteşti.
2. JUDECĂTOAREA LESBI. Veronica Dobozi, denumită de mass-media judecătoarea- lesby, a fost exclusă definitiv din magistratură, ca urmare a deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din data de 26 octombrie 2006, în urma unei anchete disciplinare. Veronica Dobozi a fost acuzată ca a terorizat-o pe Klar