Consiliul Judeţean Constanţa s-a ales, din câte se aude, cu un nou purtător de cuvânt. După plecarea lui Cristian Carsium Moldovanu, următorul pe post va fi (nu a fost numit oficial încă) Ovidius Chircă.
Nu este chiar un necunoscut, aşa cum am putea crede. Fosta sa soţie (se aude că ar fi divorţat, iar consoarta nu mai figurează în declaraţia de avere), Nora-Alina Chircă apare pe lista inculpaţilor în dosarul retrocedărilor. DNA-ul spune aşa: „Membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa: Mazăre Radu Ştefan - primarul municipiului Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel - fost consilier municipal, Racu Constantin - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Dospinescu Daniela Ramona - directorul Direcţiei Patrimoniu, Marica Ion - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Miron Dan - fost consilier municipal şi consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina şi (fost) Ghiţulescu Bogdan, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; - fals intelectual, în formă continuată; - asociere pentru săvârşirea de infracţiuni". Numele lui Ovidiu Chircă a apărut într-una dintre afacerile care au legătură tot cu primăria lui Radu Ştefan Mazăre, cea legată de cafelele pensionarilor. După cum bine se ştie, de-a lungul timpului, societatea comercială care a pus mâna pe contractul pentru distribuirea de cafele în cluburile de pensionari a fost Prodigy Corporation.
Cioară, terenul şi cafeaua
În 2004, fondatorul societăţii în cauză a fost nimeni altul decât Ovidiu Chircă.
Acesta şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, pe 25 martie 2008. Atunci, Chircă a abandonat Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic pe Lucr