Timpul se scurge, la mijlocul lui noiembrie Grecia e ameninţată de faliment. Se pare însă că Atena va primi un mare bonus de la creditorii săi: doi ani în plus pentru a-şi îndeplini angajamentele asumate în cadrul programului de asistenţă financiară.
Conform unor informaţii publicate de Sueddeutsche Zeitung, Grecia ar urma să fie obligată să ajungă în limitele europene ale îndatorării noi la buget abia în 2016, nu în 2014 cum era prevăzut până acum. Sursele citate au dorit să rămână anonime aşadar informaţia nu este, deocamdată, confirmată oficial.
În cercurile guvernamentale de la Berlin însă, reacţia este următoarea: se aşteaptă raportul Troicii internaţionale înainte de a lua poziţie. Oficialii germani s-ar fi săturat să reacţioneze la fiecare zvon din cercuri interesate. Ar exista multiple scenarii, au confirmat sursele guvernamentale germane, dar niciunul nu intră în vigoare înaintea raportului Troicii.
Sueddeutsche Zeitung afirmă însă că şi alte termene ar urma să fie prelungite în cazul Greciei. Este vorba despre reformele de pe piaţa muncii, cele din sectorul energetic, vânzarea companiilor de stat şi a terenurilor aflate în proprietatea publică. Dacă informaţiile se vor adeveri, atunci premierul elen Antonis Samaras ar putea spera la eliberarea următoarei tranşe din pachetul de asistenţă financiară în valoare de 32 de miliarde Euro.
China, punching-ball în campania americană (Le Figaro)
Industria americană este în declin. Pe acest fond, China este acuzată de furtul joburilor americanilor şi a devenit una din temele principale de campanie pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc peste 13 zile.
În statele americane în care industria a avut de suferit de pe urma crizei, cum ar fi Milwaukee de exemplu, candidatul republican Mitt Romney şi-a sporit numărul de spoturi în care acuză slăbiciunea administraţiei Obama în