Elevii Şcolii din Motnău, comuna Dumitreşti, sunt nevoiţi să înveţe în condiţii improprii deşi, teoretic, în această unitate de învăţământ s-au investit peste 100 mii lei pentru efectuarea de lucrări de reabilitare, începute în 2009. În realitate însă, au fost văruiţi pereţii şi s-a pus gresie pe hol. În continuare, elevii îşi fac nevoile în WC-ul din curtea şcolii.
Potrivit proiectului de reabilitare, două clase ar fi urmat să fie transformate în toalete moderne, situate în incinta școlii. Însă, constructorii nu au turnat decât şapa de ciment, pentru că montarea propriu-zisă a toaletelor nu s-a mai făcut nici până în prezent. Încăperile s-au transformat totuşi, în depozite de gresie, faianţă, vase de toaletă şi chiuvete.
Chiar dacă nu se văd cu ochiul liber, reprezentantul firmei de construcţii susţine că s-au efectuat lucrări de „mare importanţă“. Spre exemplu, holurile au fost pavate cu gresie, pereţii au fost văruiţi, iar instalaţia electrică înlocuită. Explicaţiile acestora nu le fac traiul mai uşor elevilor, care, în continuare, sunt nevoiţi să-şi facă nevoile în toaleta din curte. Constructorul spune că au apărut multe lucrări neprevăzute, iar banii alocaţi au fost epuizaţi rapid. „Eu sunt de partea beneficiarului. Acum arată urât, pentru că au trecut atâţia ani. Atunci s-a schimbat instalaţia electrică, s-au introdus instalaţia de apă, a fost gletuit holul, dar şi clasele. O parte dintre materiale sunt acolo, iar dacă s-ar fi găsit şi restul de bani, de 30 mii de lei, s-ar fi putut termina lucrarea”, spune Marin Câmpeanu, diriginte de şantier.
Între timp, firma de construcţii care a efectuat lucrări la Şcoala Motnău a intrat în faliment, prin urmare nu se ştie cine va răspunde, vorba aceea „prinde orbul, scoate-i ochii“. În mod normal, pentru calitatea lucrărilor răspunde dirigintele de şantier, însă Marin Câmpea