Primăria Craiova vrea să pună la pământ nişte magazine construite în... 1970, pe motiv că n-au contract pe terenul de sub construcţie
Cine crede că Primăria Craiova vrea să demoleze doar nişte barăci de tablă, aduse cu macaraua şi amplasate după ureche de nişte patroni, se înşală amarnic. Printre „chioşcurile“ vizate de aceste dispoziţii de demolare semnate de primăriţă se numără inclusiv construcţii de zidărie. Şi să nu vă închipuiţi că e vorba de vreo construcţie ridicată cu câţiva ani în urmă... În cel puţin două cazuri, sunt vizate un magazin şi un restaurant făcute în... 1970! Ele au aparţinut unor întreprinderi din vremea regimului comunist, privatizate după 1989, fără a se rezolva însă situaţia terenurilor de sub construcţie. Iar acum, municipalitatea se face că uită când au fost ridicate, ţinând-o una şi bună că trebuie făcute una cu pământul pentru că se află pe domeniul public sau privat al localităţii.
Construit de ILF în 1970, vândut de Legume-Fructe în 2003
Unul dintre aceste cazuri inedite este al firmei BIOMAR COM SRL, care deţine un magazin alimentar pe strada Popoveni, alături de intrarea în fostul Târg din Romaneşti. Magazinul cu pricina a fost iniţial o baracă metalică, ai cărei pereţi au fost căptuşiţi pe interior cu plăci de BCA. Înainte de 1989, acolo a fost un magazin alimentar al fostei Întreprinderi de Legume şi Fructe (ILF), unde se comercializau de la cartofi şi mere, la conserve şi băuturi. După Revoluţie, ILF s-a transformat în SC Legume-Fructe SA, care a început să-şi privatizeze magazinele. Mai întâi le-a închiriat unor întreprinzători, care le-au modernizat, apoi le-a scos la vânzare prin licitaţie publică. Câştigătorii licitaţiilor au fost, în cele mai multe cazuri, exact cei care deţineau deja aceste spaţii, în calitate de chiriaşi.
Aşa s-a întâmplat şi cu magazinul deţinut în prezent de BIOMAR. F