Elevii care au optat pentru cursurile organizate în cadrul Programului „Alege-ţi drumul” nu şi-au primit, încă, bursele lunare. Asta în condiţiile în care mulţi dintre ei s-au înscris la această formă de învăţământ tocmai pentru a fi recompensaţi financiar.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) au spus că mulţi directori au sunat pentru a cere lămuriri în legătură cu acest aspect. „Directorii au întrebat de acești bani, dar deocamdată așteptăm. Nu știu ce s-a întâmplat cu proiectul. Oficial, ni s-a cerut de la Ministerul Educației să trimitem numărul elevilor înscriși în acest program şi care vor beneficia de programul «Bani de liceu»”, a spus Tincuța Zahariuc, inspector şcolar pentru discipline tehnice.
Directorii liceelor cu profil tehnic, unde funcţionează aceste clase, nu ştiu ce să le spună elevilor care întreabă de bani. „Au venit elevii să întrebe, dar deocamdată nu am primit nici o informație din partea Ministerului. Așteptăm să apară metodologia pentru acele burse”, a spus Remus Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focşani.
Cei mai dezamăgiţi sunt elevii. „Știu că trebuia să primim 200 lei lunar, dar încă nu am primit nimic. Am întrebat la secretariat și mi s-a spus să aștept, pentru că nu au venit deocamdată bani pentru aceste burse”, a spus un elev de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, zilele trecute, că Bursele de studiu vor fi acordate, dar după ce Legea Educaţiei va fi modificată.
Puţini elevi în clasele de meseriaşi
La nivelul judeţului Vrancea, 140 de elevi de clasa a IX-a au optat să-şi continue studiile în cadrul claselor formate prin programul „Alege-ţi drumul”, deşi au fost aprobate 308 locuri. La debutul programului, foarte multe licee cu profil tehnic s-au grăbit să întocmească planuri