Când eram mici, toată ziua alergam pe afară. "Rațele și vânătorii", "Leapșa" sau "Frunza" erau jocurile noastre preferate. Copiii din ziua de azi vor însă să stea la calculator. Astfel, își pun în pericol nu doar dezvoltarea fizică, ci și pe cea psihologică. Când eram mici, toată ziua alergam pe afară. "Rațele și vânătorii", "Leapșa" sau "Frunza" erau jocurile noastre preferate. Copiii din ziua de azi vor însă să stea la calculator. Astfel, își pun în pericol nu doar dezvoltarea fizică, ci și pe cea psihologică.
Un studiu realizat în România la începutul anului a arătat că 43% dintre copiii cu vârste între 2 şi 18 ani nu practică nicio activitate sportivă, ceea ce este îngrijorător. Dr. Alin Popescu, medic primar specializat în medicină sportivă, a observat că dacă cei mici practică un sport în mod regulat își dezvoltă abilitățile de mișcare, dar și de gândire. În plus, îi ajută să fie mai sociabili și mai disciplinați.
Pe lângă creșterea armonioasă, care nu e posibilă decât cu ajutorul mișcării practicate zilnic, dr. Alin Popescu observă și o serie de alte beneficii. Copiii își dezvoltă abilități cum ar fi coordonarea mișcărilor, viteza, rezistența, suplețea, dar și unele cognitive, cum ar fi înțelegerea a ceea ce se întâmplă în exterior, elaborarea de strategii, gândirea anticipativă, capacitatea de a-și forma propriile păreri și de a lua decizii. Practicarea unui sport de echipă îi ajută să fie și mai sociabili. Orice tip de mișcare le întărește voința, rezistența și puterea de a se concentra. Învață cum să-și controleze stresul și suferința. Mișcarea le oferă mai multă siguranță, încredere în ei înșiși, autocontrol și independență. Îi învață să adopte un stil de viață echilibrat, să aibă o alimentație sănătoasă, să consume apă în cantități suficiente, să respecte orele de somn, întreținerea igienei corporale. În plus, cei mici își însușesc disciplina și