Puţină lume ştie că strugurii fac parte din categoria alimentelor cu cele mai puternice proprietăţi terapeutice. Nu crezi? Îţi dăm cinci argumente ca să te convingi.
Ştiai că strugurii mâncaţi proaspeţi sunt excelenţi pentru tratarea gastritei? Unul sau două kilograme consumate zilnic fac minuni nu numai în boli ale stomacului, dar menţin şi sănătatea inimii, a plămânilor, a articulaţiilor şi a pielii. Dar acesta nu este singurul mod de a te trata cu struguri.
1. Uleiul din sâmburi ţine inima sănătoasă
La început, uleiul obţinut din sâmburi de struguri era folosit doar în alimentaţie şi în cosmetică, însă, cu timpul, s‑a dovedit a fi un remediu de apreciat în numeroase boli, mai ales cele ale inimii. Previne hipertensiunea, ischemia cardiacă şi tulburările circulatorii în general. Conţine vitamina E, zinc, cupru, seleniu şi agenţi antiîmbătrânire foarte puternici, numiţi procianidine.
Cum să-l foloseşti
Pentru menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi pentru scăderea colesterolului, este de ajuns să adaugi trei linguri de ulei de sâmburi de struguri în salatele tale sau să-ţi faci un obicei din a lua zilnic două linguri din acest ulei. Este recomandat mai ales celor care consumă multe prăjeli şi grăsimi, pe care o cură de minim şase luni îi va păzi de boli de inimă.
Atenţie!
Folosit la prăjit sau la fiert, uleiul din sâmburi de struguri îşi pierde proprietăţile terapeutice.
2. Extractul este puternic antioxidant
Despre extractul de sâmbri de struguri, specialiştii spun că este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decât vitamina E. „Vinovată” pentru aceasta este o substanţă conţinută de struguri, numită resveratrol. Iată de ce nu vei găsi ceva mai bun pentru întărirea imunităţii, detoxifierea ficatului, ameliorarea circulaţiei venoase, tratarea varicelor şi prevenirea degradării premature a celulelor!
Cum