În România a apărut o nouă meserie: lucrător de tineret . Un număr de 864 de persoane au fost formate în cadrul proiectului cu fonduri europene "Construcţia instituţiei 'Lucrătorul de tineret pentru integrarea tinerilor în societate'", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, managerul "Schultz Consulting", Marius Donţu, unul dintre partenerii proiectului.
"Rolul lui este să-i ajute pe tineri să se descurce şi să-şi dezvolte abilităţile. Totodată, tinerii pot fi ajutaţi să se integreze mai uşor în comunitate", a explicat Donţu menirea lucrătorului de tineret, citat de agerpres.ro.
Potrivit acestuia, lucrătorul de tineret îşi va desfăşura activitatea la început în parcuri, organizaţii neguvernamentale iar apoi în administraţia publică, locală sau centrală.
Prezente la conferinţa de încheiere a proiectului, olimpicele Ana-Maria Brânză şi Alina Dumitru au afirmat că susţin proiectul "Lucrătorul de tineret".
"Sunt încântată de proiect. Ideea este foarte ambiţioasă. Eu am trecut prin asta la 13 ani, când am fost selecţionată la lot şi a trebuit să plec de acasă. Norocul meu a fost că am avut 'fraţi mai mari' care m-au ajutat. Avem nevoie de lucrătorul de tineret ca să scoatem din casă generaţia facebook'", a declarat Ana-Maria Brânză, menţionându-i pe colegii săi şi pe antrenorul Dan Codreanu, care au reprezentat pentru ea ceea ce este astăzi un lucrător de tineret.
Sportiva a mai spus că i se pare foarte interesant să ajute copiii să se integreze şi că abia aşteaptă să ajungă într-unul dintre parcuri pentru a vedea un lucrător de tineret.
La rândul său, sportiva Alina Dumitru a povestit cum la începutul carierei, fiind firavă, se accidenta mereu şi nu reuşea să se încadreze în sportul pe care îl practică în prezent.
"Cu ajutorul părinţilor şi al antrenorului am trecut peste acele momente. Am încercat ca ş