Alexandru Ciucu a ajuns în posesia medaliei în urma unei licitaţii. Medalia este una jubilară, de 25 de ani de domnie a regelui Carol I, sculptată de Paul Telge în 1891.
"O piesă de excepŢie, bătută cu ocazia jubileului de 25 de ani de domnie a Regelui Carol I, a cărui machetă a fost gravată de cunoscutul maestru german al orfevrăriei, Paul Telge, ajutat de P. Heisler, ambii din Berlin. P. Telge, constant colaborator al Casei Regale este cel care a restaurat Şi piesele tezaurului de la Pietroasele. Pe avers, planul este dominat de figura regelui, în profil spre stânga, iar în exergă se distinge legenda: "CAROL I DOMN ŞI REGE AL ROMÂNIEI/1866/10 MAI/1891". Reversul este bogat decorat Şi compus dintr-o figură feminină care simbolizează România, înconjurată de cinci scene, fiecare marcând un moment semnificativ al domniei regelui: 1881 (proclamarea regatului), 1877-1878 (Războiul de IndependenŢă), 1890 (debutul lucrărilor pentru ridicarea podului de la Cernavodă), 1866 (sosirea în Ţară Şi promulgarea ConstituŢiei), 1886 (restaurarea bisericii Mânăstirii de la Curtea de ArgeŞ, destinată a fi necropola dinastiei). Alte cinci figuri mitologice care delimitează întregul, simbolizează justiŢia, raŢiunea, înŢelepciunea, bunătatea Şi vitejia, adică acele atribute care au caracterizat personalitatea regelui Şi domnia sa", descrie designerul medalia.
Alexandru Ciucu îi va dărui Regelui Mihai şi un frac nou-nouţ, realizat în atelierul său, pe care Majestatea Sa îl va putea purta la recepţiile oficiale. Alexandru Ciucu este un apropiat al Casei Regale a României. Anul trecut, el a fost invitat la discursul Regelui din Parlamentul României.
Alexandru Ciucu a ajuns în posesia medaliei în urma unei licitaţii. Medalia este una jubilară, de 25 de ani de domnie a regelui Carol I, sculptată de Paul Telge în 1891.
"O piesă de excepŢie, bătută cu oc