Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – o9atitudine! – InfoCons a studiat conservele de carne care se găsesc în comerţ şi a ajuns la o concluzie îngrijorătoare: sunt pline de aditivi alimentari. Mai mult, unii dintre aceşti aditivi (E-uri) sunt foarte periculoşi şi ne pot îmbolnăvi.
Analizele efectuate în cadrul acestui studiu, realizat de ANPCPPS România – o9atitudine! – InfoCons în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov au evidenţiat că în conservele de carne există aditivi folosiţi în industria alimentară din România.
Însă o parte din aceştia sunt foarte periculoşi. Îngrijorător este şi că din cele 14 tipuri de conserve analizate nu s-a găsit nici una fără E-uri.
CITEȘTE ȘI:Otrăvurile din margarină!Topul celor mai nocive mezeluriTopul pateurilor vegetale cu E-uri, realizat de Facultatea de Alimentaţie din Braşov
Clasamentul celor mai nocive
Cum ne afectează E-urile
65% din produsele analizate au în componenţă minimum trei E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea există şi un produs cu 8 E-uri, maximumul găsit în acest tip de produse.
14 produse tip conservă de carne au făcut obiectul studiului ANPCPPS România
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – o9atitudine! – InfoCons a studiat conservele de carne care se găsesc în comerţ şi a ajuns la o concluzie îngrijorătoare: sunt pline de aditivi alimentari. Mai mult, unii dintre aceşti aditivi (E-uri) sunt foarte periculoşi şi ne pot îmbolnăvi.
Analizele efectuate în cadrul acestui studiu, realizat de ANPCPPS România – o9atitudine! – InfoCons în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie