Directorii unităţilor de învăţământ vor trebui să întocmească lista de cheltuieli pentru acest an școlar cu mare grijă, pentru a se putea stabili bugetul pentru anul viitor. Trebuie eliminate cheltuielile inutile şi inoportune. În bugete vor trebui cuprinse cheltuielile cu deplasările, perfecționările, examenele naționale, dar şi cu achiziţionarea de materiale de curățenie. „Aceste raportări trebuie să fie aceleași, cu mici excepții. Mai vine un copil, mai pleacă un copil, dar pleacă dintr-o parte, se regăseşte în altă parte. Per total, ar trebui să nu am același număr de copii doar dacă vin de afară sau din alte județe, numărul nu poate fi de ordinul sutelor așa cum am avut anul trecut. Cei care au internate, cantine, numărul de elevi se raportează! Anul trecut am avut unii directori care au uitat”, a atras atenţia Georgeta Ilie, contabilul șef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).
Aceasta a adus în discuţie şi problema lemnelor pentru încălzit, în mediul rural, şi cea a unităţilor care nu au reuşit să achite facturile la utilităţi. Directorii vor trebui să trimită adrese la ISJ, pentru că altfel nu vor putea fi ajutaţi. Potrivit legii, primăriile pot aloca fonduri pentru achiziţionarea de lemne.
Directorii unităţilor de învăţământ vor trebui să întocmească lista de cheltuieli pentru acest an școlar cu mare grijă, pentru a se putea stabili bugetul pentru anul viitor. Trebuie eliminate cheltuielile inutile şi inoportune. În bugete vor trebui cuprinse cheltuielile cu deplasările, perfecționările, examenele naționale, dar şi cu achiziţionarea de materiale de curățenie. „Aceste raportări trebuie să fie aceleași, cu mici excepții. Mai vine un copil, mai pleacă un copil, dar pleacă dintr-o parte, se regăseşte în altă parte. Per total, ar trebui să nu am același număr de copii doar dacă vin de afară sau din alte județe, numărul nu poate