UPDATE 10.03: - Ancheta în cazul controlorilor de tren vizează toate regionalele CFR, nu numai pe cea de la Braşov, anchetatorii mergând la sediile acestor structuri pentru a pune în executare mandate de aducere, a declarat liderul sindical al CFR Braşov, Alexandru Lorincz, apreciind că este vorba despre un abuz.
Lorincz le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la regionala CFR Braşov, de unde au fost ridicaţi de anchetatori mai mulţi angajaţi, că acţiunea anchetatorilor reprezintă un abuz, iar în acest mod se doreşte să se demonstreze că au găsit "marii corupţi", respectiv controlorii de tren.
"Este o nesimţire făcută de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători", a susţinut liderul Sindicatului Mişcare Comercial din CFR Braşov.
El a susţinut că în acest mod "vor să arate că nu Necolaiciuc este de vină pentru situaţia în care se află CFR Călători, ci angajaţii de rând".
Liderul sindical a mai spus că ancheta vizează toate regionalele CFR din ţară, nu numai pe cea de la Braşov şi că totul a fost făcut "în mare secret".
Percheziţiile se fac şi la sediul regionalelor Braşov, Craiova şi Iaşi, dar şi la domiciliul unor persoane suspecte. Persoanele reţinute sunt duse la Braşov, acţiunea fiind organizată de către procurorii braşoveni şi de către Poliţia Transporturi.
Alături de controlori, au fost reţinuţi 4 directori şi 16 inspectori din CFR.
Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre o anchetă a procurorrilor şi poliţiştilor privind activitatea din zona şefilor şi controlorilor de tren.
El a precizat că această anchetă este făcută pentru a se stabili în ce măsură sau cum sunt posibile călătoriile fără bilet.
"Ancheta se face pentru a se vedea în ce măsură informaţiile legate de mersul fără bilet se adeveresc", a mai spus Roşeanu, pre