La Braşov va fi adusă o staţie de filtrare performantă care va filtra întreaga apă din cele două bazine în aproximativ patru ore.
Constructorii susţin că lucrările sun realizate în proporţie de 90%. „Braşovul este unul dintre oraşele din România care pune la dispoziţia cetăţenilor cele mai multe şi variate facilităţi sportive, de la Patinoarul Olimpic, la pârtii de schi, săli de sport, până la aparatele de fitness din parcurile braşovene, iar în curând acestora li se vor adăuga noul bazin şi noua sala a sporturilor", a declarat primarul George Scripcaru, citat de brasovultau.ro
Pe lângă bazinul olimpic cu zece culoare, la subsol va mai exista o piscină pentru copii şi una pentru persoane cu dizabilităţi. Noul bazin va avea 4.800 de metri pătraţi şi zece culoare, faţă de 2.800 de metri pătraţi şi opt culoare. Noua construcţie va fi pe trei niveluri, iar, în total, vor fi 900 de locuri în tribune, de o parte şi de alta a bazinului, urmând ca la subsol să fie alte două bazine mai mici, unul pentru copii şi altul pentru persoane cu dizabilităţi.
Reabilitarea şi modernizarea bazinului olimpic din Braşov a fost estimată la şapte milioane euro. Consiliul Local Braşov a aprobat încă din 2007 studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, iar în 2009 a fost aprobată cererea de preluare de către Compania Naţională de Investiţii. Astfel, 70% din finanţare a venit de la Guvern, iar edilii au trebuit să suportedoar 30% din costuri.
Competiţii de polo
Conform proiectului, Bazinul de înot va putea fi utilizat atât de sportivii de performanţă, pentru antrenamente, cât şi de copiii care doresc să ia cursuri de înot sau de persoanele care doresc să se relaxeze sau să facă tratament. Primarul a precizat că în noul bazin de la Braşov se vor putea desfăşura şi competiţii de polo şi chiar să se dezvolte acest sport şi la Braşov.
Totodat