Miercuri şi joi, preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din nou.
A fost a treia suspendare din acest an - una tacită, silenţioasă, fără proceduri constituţionale şi fără tam-tam, dar extrem de eficientă. Prima dată s-a întâmplat în iunie, când prerogativele prezidenţiale (reconfirmate de Curtea Constituţională) au fost uzurpate de premierul Victor Ponta, cel care a dat fuga la Consiliul European. Atunci, nefericitul Andrei Marga a comis o ticăloşie istorică, târând Ministerul de Externe într-un abuz specific loviturilor de forţă, precursoarele loviturilor de stat.
De data asta, executantul operaţiunii a fost ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Vajnicul liberal, om de casă al lui Crin Antonescu, a organizat două evenimente legate de Ziua Armatei: miercuri - înmânarea unei înalte distincţii militare, Emblema de Onoare a Armatei, unor foşti şefi ai statului (Regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu); joi - invitarea unor demnitari (Victor Ponta, Crin Antonescu, Ovidiu Silaghi, Radu Stroe) la ceremoniile de la Carei. De la ambele evenimente a lipsit şeful statului, Traian Băsescu. Motivul absenţei sale: nu a fost invitat de Ministerul Apărării, organizatorul evenimentelor.
Cu adevărat gravă este ignorarea preşedintelui la manifestările de ieri. În fiecare an, şeful statului primea o invitaţie scrisă din partea MApN, însoţită de un program. De această dată, cu o zi înaintea festivităţii de la Carei, la Palatul Cotroceni a fost transmis doar programul, nu şi invitaţia de participare. Iar programul nu era destinat „preşedintelui Traian Băsescu", ci „domnului Traian Băsescu". În fond, cetăţeanului Traian Băsescu, pentru că „România nu mai are preşedinte" (am citat din clasicul Ghişe), ci „guvernator numit de marile Puteri" (apud Chirieac, Roşca Stănescu şi a lu' Căcărău).
Ministerul călărit de Moş Teacă Dobriţoiu a schiţat un soi de scuz