Nikolici, în seara în care s-a făcut praf după ce a băut votcăBerea Armageddon este un produs nou al celor de la Scotland Brewmeister Brewery şi cel mai probabil, consumată chiar şi cu moderaţie, le va stinge lumina chiar şi băutorilor înrăiţi precum steliştii Tănase, Nikolici, Gabi Matei sau rapidistul Bozovici. Potenta licoare are un nivel al alcoolului la 65%, întrecând chiar şi votca sau whiskey-ul, preferatele fotbaliştilor din Ghencea.
Cei de la Cartea Recordurilor nu au certificat încă Armageddon ca cea mai tare bere din lume, dar asta nu a oprit compania să treacă grozăvia pe etichete. "Armageddon e mai aproape de o tărie decât de o bere, dar e clasificată ca şi bere şi suntem încântaţi de ea. Produce o explozie supersonică şi îl trimite pe degustător în oraşul beţivilor", a precizat un angajat al companiei care a scris şi un avertisment pe etichetă. Se recomandă ca berea aceasta să fie consumată cu guri mici şi în cantităţi şi mai mici.
Secretul ei constă în metoda de îngheţ a procesului de fermentaţie. De aici vine tăria băuturii. Berea este făcută din cristale de malţ, grâu, fulgi de ovăz şi apă de izvor din munţii Scoţiei. Aceasta e îngheţată pe parcursul procesului pentru a creşte nivelul alcoolului. Deoarece apa îngheaţă, iar alcoolul nu, berarii pot îndepărta excesul de apă şi astfel crea acest produs cu 65% alcool.
Luna viitoare, această bere poate fi degustată pentru prima dată la un festival de bere din Inverness, Scoţia.
În comparaţie, iată cum stau băuturile alcoolice cu nivelul de tărie. o bere normală 5%, un pahar cu vin 12%, un păhărel cu whiskey 40%.
Preţul unei sticle este de 50 de dolari.
Nikolici, în seara în care s-a făcut praf după ce a băut votcăBerea Armageddon este un produs nou al celor de la Scotland Brewmeister Brewery şi cel mai probabil, consumată chiar şi cu moderaţie, le va stinge lumina ch