Vecinii spun că firma omului de afaceri a pus la pământ Restaurantul Casei Regale şi le-a propus case în complexul rezidenţial pe care urma să-l construiască.
În bătălia pentru terenuri în cea mai elitistă zonă a Capitalei, Şoseaua Kiseleff, se pomeneşte, adeseori, numele lui Gabriel Aurel "Puiu" Popoviciu. Unul din terenurile vizate de acesta: suprafaţa de aproape 4.000 de metri pătraţi pe care s-a aflat fostul Restaurant al Casei Regale "Flora", demolat în 2010.
Din păcate, pentru importanţa istorică a imobilului, abia anul acesta, pe 8 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că aprobarea de demolare a imobilului de la numărul 39, emisă de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este ilegală. Până să se pună stăpânire pe terenul de sub casa aflată în sfera de protecţie a monumentelor istorice, timp de peste 20 de ani s-a dus o luptă acerbă. Rechinii imobiliari hăcuiesc Kiselefful cu avizul lui Oprescu
Stăpâni fără drept
Terenul şi fosta clădire regală deveniseră, în anii comunismului, magazin de protocol din care îşi făceau cumpărăturile numai angajaţii ambasadelor. După debarcarea lui Nicolae Ceauşescu, în decembrie 1989, casa şi magazinul au intrat în posesia Comaliment SA, societate de stat care deţinea spaţii comerciale în toată Capitala. Societatea a fost privatizată, iar printre membrii Consiliului de Administraţie îl regăsim, în anul 2002, pe însuşi Gabriel Aurel Popoviciu.
Apoi, acţiunile au revenit mamei sale, Ligia, o femeie acum în vârstă de 82 de ani. Preşedinte al C.A. al Comaliment SA este Dragoş Alecsandrescu, prieten cu Puiu Popoviciu şi reprezentant legal al SC Herăstrău SA, despre care se spune, în mediul de afaceri, că e o altă firmă controlată din umbră de Popoviciu. Ambele firme figurează ca administratori la Băneasa Investiments SA, firma lui Popoviciu, implicată în scandalul schimbului de terenuri