În stânga Nistrului nu există un centru de reabilitare a victimelor.
Datele statistice la care fac deseori trimitere autoritatile de la Chisinau nu contin informatii despre regiunea transnistreana a tarii. Bunaoara, nu se stie cite persoane de pe malul stang al Nistrului au fost traficate in ultimul an. Cifrele cu care opereaza reprezentantii de pe ambele maluri sunt oferite in cele mai dese cazuri de organizatiile non-guvernamentale din Transnistria. Detalii are Diana Raileanu:
În regiunea transnistreană, primele organizaţii care s-au oferit să sprijine victimele traficului de fiinţe umane au apărut de curând, deşi fenomenul era prezent în teritoriu de mai mult timp. Spre exemplu, de la începutul anului, Asociaţiei „Iniţiativa femeilor” de la Tiraspol, s-au adresat aproape 30 de persoane care au avut de suferit de pe urma traficului. Directoarea Natalia Savkina x Natalia Savkina instituţiei, Natalia Savkina, este sigură că numărul victimelor ar fi mult mai mare:
„Încercăm să le explicăm oamenilor că este important să se adreseze după ajutor poliţiei, organizaţiilor non-guvernamentale. Din păcate, de frică mulţi preferă să tacă. Situaţia este cu mult mai dificilă în cazul victimelor care locuiesc la periferia regiunii. Aici, la Tiraspol sau la Bender, există mai multe instituţii la care se pot adresa, în raioane ca Slobozia însă nu are cine să-i ajute. Din această cauză şi statistica pe care o avem nu este una conformă realităţii. Nu vom şti exact cîte victime ale traficului de fiinţe umane există în regiune atâta timp cît oamenii nu se vor adresa la poliţie.”
La Tiraspol, „Interaction” este altă organizaţie non-guvernamentală care oferă asistenţă victimelor traficului sau a violenţei în familie. Aşa cum observă reprezentanta organizaţiei, Oxana Alistarova, până nu demult în regiunea transnistreană se vorbea cu jumătate de