Începînd cu 2014, cei care vor să fie funcționari publici trebuie să cunoască o limbă străină (Adevărul).
Ion Preaşca notează în „Adevărul” că autorităţile au scos în ultimii trei ani la vânzare proprietăţi de peste 1,5 miliarde de lei, dar au comercializat active în valoare de câteva ori mai mică. „Unii deputaţi din cadrul AIE spun chiar că nu trebuie să ne grăbim cu privatizarea, căci nu ar fi momentul potrivit”, scrie autorul. Pe de altă parte, Valeriu Prohniţchi, director executiv la Expert-Grup, apreciază drept neîntemeiate temerile privind momentul neoportun pentru privatizare. „E o abordare populistă. Dacă preţul oferit de investitor este bun şi duce la dezvoltarea întreprinderii, de ce ar trebui să refuzăm?” se întreabă expertul.
Cotidianul „Adevărul” anunţă că, potrivit Clasificatorului unic al funcţiilor publice, începînd cu 2014, cei care vor să fie funcționari publici trebuie să cunoască o limbă străină: engleza, franceza, germana, spaniola sau italiana. „Legea nu e retroactivă şi se referă, în special, la viitorii funcţionari. Sperăm însă că şi cei care deja activează în serviciul public vor ţine cont de tendinţele timpului şi vor depune eforturi pentru a cunoaşte o limbă străină”, explică Tamara Gheorghiţa, şefa Direcţiei politica de cadre a Cancelariei de Stat.
Editorialistul Nicolae Negru de la „Jurnal de Chişinău” crede că Moscova încearcă să discrediteze Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că a îndrăznit să condamne Rusia în dosarul privind încălcarea drepturilor la educaţie ale elevilor şcolilor de limbă română din raioanele transnistrene ale Republicii Moldova. „Rolul principal în campania de ură împotriva CEDO şi l-a asumat Ministerul de Externe al Rusiei. După o declaraţie vehementă a MID-ului, cu ecouri prelungi în mass-media, la rampă a ieşit însuşi Serghei Lavrov, încercatul şef al diplomaţiei ruse”,