Prichindeii de la Grupa "Luminiţe" din cadrul grădiniţei cu Program Normal nr. 10 au trăit, ieri, o experienţă inedită alături de maestrul în artă culinară Samuiel Rusu, care i-a iniţiat în tainele bucătăriei. În mai puţin de 20 de minute, cei mici au reuşit să pregătească cea mai sănătoasă şi gustoasă ciorbă cremă de legume, care a fost servită cu crutoane atât de personalul grădiniţei, cât şi de micii bucătari.
"Luminiţele" de la Grădiniţa nr.10, de pe strada Moscovei, au participat ieri la o "Lecţie a gustului", eveniment organizat în cadrul Săptămânii Gustului. Proiectul se desfăşoară sub patronajul Ambasadei Franţei, acolo unde a şi fost lansat în urmă cu doi ani. În acest program, sunt înscrise zece restaurante din ţară, unul dintre ele, To Chefs, fiind din Oradea. Astfel, ieri, maestrul în artă culinară Samuiel Rusu, înarmat cu plită electrică, o oală şi legume, s-a deplasat la grupa "Luminiţe", acolo unde prichindeii, coordonaţi de învăţătoarea Mimi Elvira Vancea, l-au aşteptat cu mare nerăbdare pentru a fi iniţiaţi în tainele bucătăriei. Pentru început, au fost spălate şi curăţate legumele. În timp ce acestea erau tăiate, maestrul bucătar le-a vorbit micuţilor despre proprietăţile pe care le are fiecare legumă în parte. Odată tocate toate legumele, acestea au fost puse la fiert într-o supă de carne pregătită dinainte. După ce au fost fierte, legumele sunt blenduite, se adaugă un "lieson" pregătit din smântână şi gălbenuş de ou, respectiv nişte cuburi de unt. Întreaga operaţiune nu a durat mai mult de 20 de minute. "În timpul preparării supei am spus povestea legumelor. Am vorbit despre viaţa echilibrată şi despre proprietăţile pe care fiecare legumă în parte le are", ne-a declarat Samuiel Rusu, câştigătorul Concursului Naţional "Arena bucătarilor". Reîntors de la Olimpiada gastronomică, care s-a desfăşurat în perioada 4-9 octombrie, unde România a