Vineri, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la obiectivul Consolidare şi modernizare sediu Primărie Adjud, obiectiv de investiţie promovat în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic, finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernul României.
Clădirea Primăriei Adjud a fost construită în 1926, cu un regim de înălţime parter şi o arie construită de 444,14 mp. Clădirea este inclusă în lista de monumente istorice şi ansambluri de arhitectură, în clasa I.
Lucrările executate au avut în vedere consolidarea clădirii în special la acţiuni de tip seismic, precum şi modernizarea finisajelor, termoizolarea plăcii şi a planşeului peste parter, precum şi înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan şi refacerea instalaţiei sanitare, electrice şi de încălzire.
Valoarea finală a lucrărilor de consolidare este de 873.645,56 de lei, finanţare asigurată din Proiect (împrumut şi cofinanţare Guvernul României), prin bugetul MDRT - 359.691,47 de lei, reprezentând 41%, şi din sursele Consiliului Judeţean Vrancea - 513.954,09 de lei, reprezentând 59%.
Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de administrator de proiect şi coordonator al lucrărilor) şi beneficiarul obiectivului (Consiliul Judeţean Vrancea) au realizat „o investiţie care se aliniază la standardele internaţionale de funcţionare, contribuind la creşterea gradului de siguranţă a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore şi satisfăcând cerinţele de management a situaţiilor de urgenţă în caz de dezastru“, se arată într-un comunicat de presă al MDRT.
Primarul Constantin Armencea spune că "este vorba de Pr