Dosarul „Mită la Bac“ a rămas în pronunţare ieri, toţi inculpaţii pledând nevinovat şi solicitând achitarea, deoarece faptele pentru care au fost judecaţi nu există. La rândul său, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a solicitat condamnarea inculpaţilor, indiferent de cuantumul pedepsei şi de modalitatea de executare.
Ultimul termen al procesului, în care mai multe cadre didactice şi funcţionari publici sunt acuzaţi că au fraudat examenul de Bacalaureat din vara anului 2008, a început ieri, la ora 12.00. Cu această ocazie, a fost audiat şi un martor în apărare, propus de profesoara Nicoleta Moise. Acesta a declarat că nu a luat contact cu profesoara în cauză decât în momentul în care au schimbat dosarele cu lucrările elevilor. După audierea martorului, judecătorul a întrebat dacă mai sunt alte cereri şi dacă vreunul dintre inculpaţi ar dori să mai dea declaraţii sau să revină asupra depoziţiei. Nimeni nu a cerut acest lucru aşa că judecătorul a dat cuvântul părţilor pe fondul cauzei.
Unul dintre apărători a cerut amânarea judecării cauzei întrucât unul dintre volumele dosarului ar fi la Bucureşti, unde se judecă recursul formulat de unul dintre cadrele didactice care au ales să recunoască fapta de luare de mită. Instanţa i-a respins cererea şi s-a trecut astfel la judecarea cauzei.
Procurorul de şedinţă a reamintit despre acuzaţii, respectiv activitatea frauduloasă pe care ar fi desfăşurat-o inculpaţii pe durata examenului de Bacalaureat din vara anului 2008. Acesta a amintit că martorii care au preferat să denunţe faptele nu s-au regăsit pe lista inculpaţilor, tocmai pentru că au ales să denunţe o faptă penală.
În concluzie, reprezentantul Ministerului Public a solicitat condamnarea inculpaţilor, restituirea unor sume de bani către denunţători şi plata cheltuielilor judiciare către inculpaţi. În ceea ce-i priveşte pe inculpa