Surse din cadrul Alianţei România Dreaptă au menţionat că Sandra Pralong "este o variantă de candidat luată în calcul pentru colegiul 5 Senat", unde ar urma să candideze Crin Antonescu. În noua ediţie a revistei FP România, care a iniţiat o conversaţie despre şansele unei candidate la Cotroceni, Sandra Pralong explică de ce o preşedintă ar putea primeni politica internă.
Extras din interviul publicat în noua ediţie FP România. Notă: Interviul a fost realizat în luna august (când nu se punea problema acestei candidaturi), alături de alte discuţii pe această temă, cu universitare sau femei de afaceri. FP va continua campania Preşedinta României, cu alte voci.
Credeţi că o doamnă la Cotroceni ar conduce mai înţelept decât bărbaţii?
Sandra Pralong: Cu siguranţă mai înţelept decât cei care au condus până acum. Glumesc! Dar cred că societatea română încă n-a înţeles că viaţa este despre cooperare mai mult decât despre competiţie - şi că, undeva, paradigma comunistă este despre unicitatea adevărului, despre controlul puterii, despre toate lucrurile astea care nu mai sunt valabile într-o lume democratică. De ce e utilă democraţia? Democraţia nu e utilă ca să te scoli tu să mă pun eu, democraţia este ca amândoi să avem loc şi să dialogăm acolo unde avem păreri diferite. Lucrul acesta nu s-a înţeles încă în România, nu s-a înţeles de către bărbaţii noştri... în fine, nu ştiu dacă avem bărbaţi de stat. De către oamenii la putere. (...)
Ce credeţi că ar schimba, concret, la Preşedinţie perspectiva feminină despre care vorbiţi?
În primul rând, cooperarea implică acceptarea diferenţelor, pentru că nu poţi să cooperezi dacă excluzi diferenţa. Fără această înţelegere nu poate să funcţioneze un stat, o organizaţie, o întreprindere - nimic. Viziunea care încurajează cooperarea se transmite prin consultare, prin abilitatea de a urmări ca toa