Unele dintre dosarele cele mai mediatizate au fost instrumentate de procurorul Teodor Niţă: cazul depozitului de deşeuri toxice de la Năvodari, dosarul fantomei din cimitirul musulman din Medgidia. Acum, adună probe împotriva fostului viceprimar de la Tuzla, Marian Sărăcilă.
Omul legii s-a născut la data de 9 octombrie 1965, în localitatea Seimeni. După ce a absolvit Şcoala de Ofiţeri Radiolocaţie a decis să-şi încerce norocul la Facultatea de Drept din Bucureşti. Concurenţa la acea vreme era foarte mare: 32 de absolvenţi concurau pe un loc. A reuşit însă.
Citeşte şi „Procurorul care a rezolvat cele mai îngrozitoare crime din Constanţa“
A terminat facultatea şi a fost repartizat la Olteniţa, în funcţia de procuror. Am fost ultima serie cu repartiţii, iar la sfârşitul anului 1991 a fost transferat de Institutul Naţional al Magistraturii la Parchetul din Sectorul IV Bucureşti, îşi aminteşte magistratul, iar în 1992 şi-a dat examenul de definitivat. Aşa a ajuns judecător la Medgidia. Trei ani mai târziu s-a înscris în avocatură. „Era prăpăd mare cu salariile în acel timp. Luam, spre exemplu, echivalentul a 100 de dolari. Nu aveam cum să-mi întreţin copiii", mărturiseşte el. În schimb, în avocatură câştiga extraordinar de bine.
Nu a apărat criminali, violatori şi pedofili
Şi-a permis să-şi aleagă cazurile. Spune că pe vremea când era avocat niciodată nu a apărat criminali, violatori şi pedofili. „Lumea mă acuza că l-am apărat pe Shyti Blenis, criminalul din Mangalia, dar eu am intrat în dosarul lui la început, pentru un conflict în care fusese implicat. Apoi, după ce au apărut indicii că este acuzat de crimă, m-am retras", spune Niţă.
La sfârşitul lui 2006 s-a întors la prima dragoste: magistratura. „Cred că de aici o să ies la pensie!", este el convins.
Salariile între timp s-au mărit şi spune că este foarte mulţumit, atât cât c