Sodiul și potasiul furnizează energia de care au nevoie celulele pentru buna funcționare a organismului; totodată, aceste minerale ajută influxul nervos să de propage, ajută mușchii cardiaci să se contracte și corectează ritmul inimii. Sodiul și potasiul acționează în tandem: dacă ar "lucra" singur, sodiul (în exces) ar putea produce palpitații cardiace. Dar "o porție" corespunzătoare de potasiu combate acest efect (combate hipertensiunea arterială). Concluzia: ai nevoie de sodiu și potasiu în cantități egale. Iată în ce alimente se găsesc și cum să le combini. Sodiul și potasiul furnizează energia de care au nevoie celulele pentru buna funcționare a organismului; totodată, aceste minerale ajută influxul nervos să de propage, ajută mușchii cardiaci să se contracte și corectează ritmul inimii. Sodiul și potasiul acționează în tandem: dacă ar "lucra" singur, sodiul (în exces) ar putea produce palpitații cardiace. Dar "o porție" corespunzătoare de potasiu combate acest efect (combate hipertensiunea arterială). Concluzia: ai nevoie de sodiu și potasiu în cantități egale. Iată în ce alimente se găsesc și cum să le combini.
• Sodiul se găsește în preparate ca pizza, supă, sosuri, biscuiți, pâine, brânzeturi sau mezeluri, fulgi de porumb, carne albă.
• Potasiul se găsește în fructe și legume, ciuperci, spanac, cereale integrale și cacao.
• Fructele și legumele uscate au de două ori mai mult potasiu decât cele proaspete.
• O felie de șuncă și 2 murături = 438 mg de sodiu și 450 mg de potasiu.
• Două felii de salam și 2 cartofi = 720 mg de sodiu și 740 mg de potasiu.
• 120 g de brânză nesărată, 50 g de salată verde și o smochină = 225 mg de sodiu și 230 mg de potasiu.
• O baghetă și 2 căni de ciocolată = 260 mg de sodiu și 70 mg de potasiu.