UPDATE Tribunalul Braşov a respins, vineri, toate propunerile de arestare preventivă pentru cei 67 de angajaţi ai CFR Călători reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu. Cei mai mulţi au interdicţie de a părăsi ţara.
UPATE 35 de "naşi" din cei 67 angajaţi ai CFR reţinuţi vor fi judecaţi în libertate. 33 dintre ei au interdicţie de a părăsi ţara, iar doi revizori nu au voie să părăsească localitatea. La această oră se judecă arestarea preventivă a celui de-al doilea lot, de 32 de persoane, ne-a transmis procurorul Alina Popescu.
UPDATE: Un număr de 67 de angajaţi ai CFR Călători au fost reţinuţi de procurorii braşoveni in aceasta noapte, pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni si pentru ei s-au cerut mandate de arestare pentru 29 de zile, ne-a transmis procurorul Alina Popescu, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov.
Ei au fost trimisi in doua loturi la instanta de judecata pentru mandate de arestare. Primul lot avea 35 de retinuiti , iar ce de-al doilea 32. Initial au fost retinuti in total 70 de angajati, dar pentru trei dintre ei procurorii au considerat ca nu sunt necesare mandate de arestare. Procurorii continua audierile si a altor loturi de lucratori CFR la aceasta ora, ne-a transmis procurorul Alina Popescu. Sunt vizati circa 200 de angajati ai CFR.
O mare parte din pierderile CFR Călători au fost cauzate de călătorii care nu-şi cumpărau bilete, dar dădeau şpagă naşilor. Unde ajungeau sumele imense de bani colectate astfel? O variantă de răspuns se găseşte în operaţiunea procurorilor de la Braşov.
Operaţiunea de demascare a „naşilor" de pe trenuri care luau şpagă pentru a nu le da amendă celor care circulau fară bilete a început în urmă cu 11 luni, spun surse judiciare. Strângerea de probe s-a bazat în principal pe activitatea a 12 agenţi sub acoperire,