Procurorul DNA a cerut, vineri, instanţei supreme să menţină interdicţia lui Sorin Blejnar de a părăsi ţara, arătând că există interceptări şi filaje care dovedesc legătura directă a acestuia cu inculpaţii din dosarul evaziunii fiscale, susţinerile fiind însă infirmate de avocatul fostului şef ANAF.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 10 octombrie, ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara stabilită de procurorii DNA în cazul lui Sorin Blejnar, în dosarul în care este cercetat, alături de Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă, pentru că ar fi sprijinit un grup acuzat de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.
Decizia a fost contestată de procurorii anticorupţie la instanţa supremă, care vineri a luat în discuţie recursul.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat în faţa instanţei că există indicii temeinice că Sorin Blejnar a săvârşit fapte de natură penală, respectiv că a sprijinit o grupare care s-a ocupat cu evaziunea fiscală, iar prejudiciul în acest caz este de aproximativ 16 milioane de euro. El a precizat că aceste aspecte rezultă din interceptări, care au arătat că au existat discuţii directe, "nemijlocite", între Sorin Blejnar şi restul inculpaţilor din dosar.
De asemenea, procurorul a arătat că există şi procesele verbale ale unor supravegheri operative, filaje, de la "întâlnirile conspirative avute de Sorin Blejnar cu membrii grupului, în care discutau mijloace de eludare a legii".
Potrivit procurorului, "în mod surprinzător", Curtea de Apel Bucureşti a reţinut, de această dată, că din cele 16.000 de file ale dosarului de urmărire penală nu rezultă că ar exista vreo probă în ceea ce-l priveşte pe Blejnar.
Procurorul a mai spus că în acest dosar există persoane care se sustrag urmăririi penale, acesta fiind un motiv în plus pentru care ar trebui menţinută interdicţia în cazul fostului şef al Agenţi