Cei 35 de angajaţi ai CFR Călători care, vineri dimineaţă, au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, vor fi cercetaţi în libertate, magistraţii dispunând pe numele acestora interdicţia de a părăsi ţara. Cei 35 fac parte dintr-un prim lot, alţi 33 de salariaţi fiind la Tribunalul Braşov, procurorii solicitând şi în cazul acestora emiterea de mandate de arestare.
Un număr de 70 de angajaţi ai CFR Călători din cei 81 audiaţi au fost reţinuţi de procurorii braşoveni, joi noapte, pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Cei 70 de reţinuţi au fost împărţiţi în două loturi de 35 şi 33 de persoane pentru a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă. Pentru două din cele 70 de persoane reţinute procurorii nu au solicitat emiterea de mandate de arestare.
Mai multe descinderi au avut loc, joi dimineaţă, la sediul CFR Călători şi la regionalele CFR Călători din ţară, pentru a fi puse în executare mandate de aducere pentru angajaţi suspectaţi de fapte de corupţie.
Astfel, la Braşov au sosit, în cursul zilei de joi, zeci de persoane escortate de poliţişti şi mascaţi, primii angajaţi sosiţi fiind cei de la Bucureşti. Au urmat loturi de angajaţi de la Iaşi, Craiova, Constanţa şi Cluj, în acest caz fiind emise 81 de mandate de aducere.
Aceste persoane au calitatea de conductori de tren, şefi de tren, controlori de bilete, revizori de specialitate în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "CFR Călători SA".
Cei 35 de angajaţi ai CFR Călători care, vineri dimineaţă, au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, vor fi cercetaţi în libertate, magistraţii dispunând pe numele acestora interdicţia de a părăsi ţara. Cei 35 fac parte dintr-un prim lot, alţi 33 de salariaţi fiind la Tribunalul Braşov, procurorii