Peste 200 de controlori şi şefi de tren sunt vizaţi de anchetatori într-un dosar privind eventuale fapte de corupţie
Directorul CFR Călători a afirmat ieri că numai 30% dintre călători plătesc pentru serviciul prestat, pierderile ridicându-se la 100 - 150 milioane lei anual
Zeci de descinderi au avut loc ieri la sediul CFR Călători din Capitală şi sucursale ale companiei din ţară, anchetatorii încercând să probeze faptele de corupţie de care sunt acuzaţi aproximativ 200 de şefi de tren şi controlori.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Alina Popescu, a declarat ieri pentru Mediafax că au fost emise 81 de mandate de aducere pe numele unor angajaţi ai CFR Călători suspectaţi de fapte de corupţie.
Potrivit Alinei Popescu, în acest dosar, în care se fac cercetări de aproximativ un an, sunt vizate infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu.
"Angajaţii sunt de la toate nivelurile, pornind de la controlorii de tren şi până la superiorii lor. Nu sunt vizaţi directori din Ministerul Transporturilor, ancheta vizând exclusiv structurile CFR Călători", a mai spus Popescu, precizând că angajaţii CFR Călători suspectaţi în acest dosar sunt de la sucursalele Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova.
La rândul său, directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat pentru Mediafax că este vorba despre o anchetă a procurorilor şi poliţiştilor privind activitatea din zona şefilor şi controlorilor de tren şi că ancheta se derulează "pentru a se vedea în ce măsură informaţiile legate de mersul fără bilet se adeveresc".
Potrivit acestuia, în ancheta privind fapte de corupţie sunt vizate aproximativ 200 de persoane, printre care controlori şi şefi de tren, pentru că aproximativ 30% dintre călători circulă fără bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual.
"Pierderile CFR sunt estima