A afectat deja 21 de persoane, majoritatea adolescente dintr-o şcoală mică din New York.
Specialiştii spun că seamănă cu maladia cunoscută sub numele de "Epidemia dansului", care a afectat 400 de persoane în Franţa, acum 500 de ani. O epidemie cu o poveste extrem de interesantă, conform Daily Mail. În iulie 1518, Frau Troffea s-a dus pe o stradă din Strasbourg, Franţa, şi a început să danseze, refuzând să se oprească zile întregi.
După numai o săptămână, aproximativ 34 de persoane i s-au alăturat, iar după o lună numărul ajunsese la aproape 400 de dansatori frenetici. Toţi susţineau că nu se pot opri şi că mişcările lor sunt necontrolate. Unii au dansat până la epuizare fizică şi au murit de oboseală, sufocaţi sau de inimă. Apariţia epidemiilor de dans au fost înregistrate în Europa prin anul 1374, răspândindu-se rapid prin satele şi oraşele continentului, timp de peste 300 de ani.
Buba: canalele de socializare
Aceste cazuri de "isterie în masă" sau, formal, "boala maselor psihotice" ar putea oferi câteva indicii medicilor şi soluţii de vindecare pentru cazurile recente din şcoala Le Roy, New York. Acolo, 21 de persoane au un comportament ciudat, asemănător sindromului Tourette, dar care constă în efectuarea de mişcări bruşte, necontrolate, ca nişte ticuri. Unii părinţi şi experţi ai comunităţii locale susţin că de vina ar putea fi nişte scurgeri chimice.
Însă doctorii Laszlo L Mechtler şi Jennifer McVige, doi neurologi care tratează câteva dintre victime, sunt de părere că acestea suferă de o "tulburare de conversie", care le canalizează stresul şi anxietatea printr-o serie de ticuri involuntare. Însă, aceiasi medici, citaţi de Daily Mail, mai spun că unele simptome ar putea fi rezultatul unei "boli psihotice în masă", aşa cum s-a întâmplat în 1518 cu "Epidemia dansului".
Iar, conform medicilor, “canalele de socializa