Obiectivele turistice, culturale, sectorul vitivinicol şi gastronomia specifică judeţului – toate sunt promovate pe plan internaţional, printr-un proiect transfrontalier al cărui beneficiar a fost Consiliul Judeţean. Este vorba de proiectul intitulat „Drumuri fără frontiere, revelaţii în Euroregiunea DKMT”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 şi implementat de Agenţia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa – DKMT.
Aradul este inclus în Euroregiunea DKMT, ceea ce a însemnat promovarea intensă a potenţialului turistic al judeţului în alte ţări. „Proiectul dezvoltă pachete turistice comune pe baza tendinţelor turistice dominante din zona frontalieră, construite în jurul tematicii vinului şi gastronomiei, respectiv a istoriei, oferta turistică specifică a zonelor învecinate prezentându-se, astfel, într-un mod unitar, integrat, Consiliul Judeţean Arad fiind beneficiar direct”, a susţinut Eszter Csokasi, director Societatea de Utilităţi Publice DKMT.
O contribuţie importantă pentru Arad au avut cultivatorii de viţă de vie, obiectivul proiectului fiind acela de a realiza un traseu tematic al vinului, dar şi al gastronomiei completat cu cel al monumentelor şi locurilor istorice în Euroregiunea DKMT. „Am avut ca obiectiv punerea în valoare al potenţialului turistic de care judeţul Arad dispune, atât cât şi valorificarea tradiţiilor vini-viticole şi gastronomice. Aceste demersuri se circumscriu peste eforturile noastre permanente de a pune la punct şi infrastructura aferentă, vorbim aici despre înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare turistică în judeţul nostru, centru care va fi de referinţă pentru toată zona de Vest a ţării”, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Obiectivele turistice, culturale, sectorul vitivinicol şi gastronomia specif