În România lipsesc modelele de acţiune şi liderii care să îşi asume un rol responsabil în societate, susţine Gabriel Cabău, coordonatorul echipei care a organizat, la Cluj-Napoca, prima conferinţă din seria de evenimente "Responsible Youth Leadership" Sursa: Adi Pîclișan
"Nicio ţară nu a eradicat corupţia. Lumea crede că nu are rost să lupţi împotriva corupţiei pentru că efectele imediate nu se resimt. Din fericire, în lume există modele de succes, exemple care ne pot încuraja, întâi de toate prin transparenţa din economie, industrie, instituţiile publice, companiile multinaţionale etc. David Murray, vicepreşedinte al Transparency International (2002-2005), senior advisor în Guvernul britanic pentru preşedintele IAG (International Advisory Group), a arătat, la reuniune, că s-au făcut progrese neaşteptate în lupta anticorupţie, la care nimeni nu se aştepta în urmă cu 5-10 ani', a mai declarat Gabriel Cabău.
Din punctul său de vedere, România are şansa să redevină o ţară normală, pentru că tot mai mulţi tineri încep să creadă în acest deziderat.
Tânărul coordonator al echipei organizatoare a evenimentului de la Cluj este absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), cercetător în domeniul fizicii, apoi specializat, prin master, în studii de securitate - echilibre sociale. În prezent lucrează într-o întreprindere de software şi colaborează cu Institutul de Studii Globale al UBB.
Specialişti în economie, managementul conflictului, etică, programe anticorupţie, mass-media şi consultanţă în afaceri au discutat despre 'Modele practice anticorupţie. Principii pentru o carieră cu impact' cu tineri lideri sub 35 de ani din mediul de afaceri, academic, instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale, la Cluj-Napoca, la reuniunea 'Visionary Planning for Romania', care s-a desfăşurat între 25 şi 27 octombrie.