Guvernul s-a reunit în şedinţă pentru a aproba a doua rectificare bugetară din acest an. Miniştrii care gestionează programele presuspendate de către CE au avut ca temă să să identifice în propriul buget şi resurse prin care să acopere cheltuielile aferente acestor proiecte care nu mai sunt finanțate în prezent de europeni. Autoritățile locale vor primi bani pentru căldură și datorii chiar înainte de alegerile perlamentare.
UPDATE 2. Ministerul Agriculturii, condus de conservatorul Daniel Constantin, a beneficiat de cea mai mare sumă alocată unui domeniu la rectificarea bugetară aprobată de Guvern, obţinând 400 de milioane de lei.
Ministerului Administraţiei şi Internelor a primit 151 de milioane de lei - bani destinaţi plăţii salariilor, normelor de echipament şi cheltuielilor cu carburanţii. Guvernul a alocat Ministerului Justiţiei 45 de milioane de lei, sumă necesară, în cea mai mare parte, cheltuielilor cu implementarea Codurilor juridice.
„Ne-am obligat şi sper ca acest lucru să se reflecte în Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, deşi nu am foarte mari iluzii. M-am obişnuit în ultimii ani că orice am face, după aceea mai apare ceva de făcut. Important este să ne ţinem totuşi de cuvânt: cheltuielile de personal pentru angajarea a 378 de posturi noi în justiţiei pentru aplicarea Codurilor, bunurile şi serviciile pentru achiziţionarea mobilierului pentru noul personal, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi creditele externe rambursabile pentru proiectul Reforma sistemului judiciar'', a detaliat Ponta.
UPDATE 1. Executivul a adoptat a doua rectificare bugetară din acest an. Ea este fundamentată pe o creştere economică revizuită în scădere la 1%, faţă de nivelul de 1,2% luat în calcul la prima rectificare bugetară, în august 2012, în timp ce bugetul iniţial a fost construit pe o creştere de 1,8 - 2,3%, potrivit proiectului de o