Andronescu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că această situaţie trebuie să reprezintă un semnal pentru toţi directorii unităţilor de învăţământ, care trebuie să îşi cunoasă mai bine cadrele didactice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Eu cred că mai degrabă acest caz reprezintă un semnal pentru toţi directorii de şcoală. Ca director, trebuie să te uiţi să vezi care îţi este corpul profesoral din şcoală. Imposibil ca un asemenea om să nu se trădeze într-un moment sau altul, iar directorul să nu fi sesizat un asemenea derapaj. De aceea, eu nu-l derobez de responsabilitate nici pe directorul şcolii, are şi el o vină. Învăţătoarea a fost laborant un an în şcoala aceea, putea să vadă care sunt relaţiile cu elevii şi imposibil să nu îţi dai seama. Toată viaţa mea am lucrat în şcoală şi nu cred că ar fi putut să nu îşi dea seama directorul dacă lucrul acesta îl preocupa şi trebuia să-l preocupe", a afirmat Ecaterina Andronescu.
Ea consideră că învăţătoarea respectivă nu trebuie să mai revină vreodată în învăţământ: "Cred că desfacerea contractului de muncă trebuie să fie cu această etichetă ca niciodată nu se mai poată întoarce în învăţământ".
La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu, prezent la conferinţa de presă, a spus că este deschisă o anchetă în acest caz şi că învăţătoarea respectivă nu va mai reveni în învăţământ.
"A ieşit din sistem şi nu va mai reveni niciodată. Este o anchetă în derulare în acest caz", a spus Popescu.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurori DIICOT Constanţa au făcut, marţi, zece percheziţii domiciliare la membrii unei grupări suspectaţi de trafic de minori, proxenetism şi pornografie infantilă prin sisteme informatice.
Anchetatorii spuneau că membrii grupării au recrutat, începând cu luna mai a acestui a