Mirodeniile nu numai ca te ajuta sa obtii o mancare perfecta, plina de arome si gust, dar sunt si sanatoase, ajutandu-te sa te feresti de boli.
Iata cum functioneaza cateva dintre ele, potrivit Reader's Digest, si care sunt cele mai bune:
Turmericul
Acesta face parte din familia ghimbirului si are antioxidanti puternici, fiind folosit de mii de ani in India si China. Studiile arata ca are capacitatea de a preveni Alzheimerul, dar creste si imunitatea, imbunatateste digestia si previne bolile de inima.
Ghimbirul
Ghimbirul este bun in tratarea raului de masina, dupa cum arata studiile, reducand starile de greata si voma. Ceaiul din radacini de ghimbir calmeaza stomacul, dar ajuta si la reducerea durerilor provocate de artrita.
Rozmarinul
Rozmarinul contine o substanta cu efect antiinflamator, care protejeaza sistemul imunitar si imbunatateste circulatia. De asemenea, reduce numarul atacurilor de astm. Planta este folosita si in aromoterapie, ajutand memoria si marind concentrarea.
Coriandrul
Coriandrul are fitochimicale si este si o sursa buna de fier, magneziu si mangan.
Scortisoara
Scortisoara este una dintre cele mai vechi mirodenii. Reduce simptomele artritei si studiile recente arata ca ajuta si la prevenirea diabetului de tip 2. Cercetarile arata ca prin consumul zilnic de scortisoara, trigliceridele pot sa scada cu pana la 20%.
Daca doar mirosi scortisoara sau mananci guma cu o asemenea aroma, puterea ta de concentrare si memorare creste.
Mirodeniile nu numai ca te ajuta sa obtii o mancare perfecta, plina de arome si gust, dar sunt si sanatoase, ajutandu-te sa te feresti de boli.
Iata cum functioneaza cateva dintre ele, potrivit Reader's Digest, si care sunt cele mai bune:
Turmericul @