Tot mai multe muzee bucureştene organizează evenimente mai mult sau mai puţin convenţionale ca să atragă publicul tânăr, ahtiat după artă contemporană şi nonconformism.
Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Sursa: Octavian Cocoloş
Sursa: VLAD STĂNESCU Muzeul de Istorie
Sursa: CODRIN PRISECARU
MNAC vernisaj
Zambaccian
Pe lângă Muzeul Ţăranului Român sau Grigore Antipa, mereu prezente pe lista activităţilor culturale bucureştene, şi institituţiile de profil mai puţin cunoscute îşi deschid porţile pentru cei care vor să-nveţe istorie, meşteşuguri sau critică de artă.
Muzeul Țăranului Român
Urmaș al Muzeului Naţional de Antichităţi, care activa la sfârșitul secolului al XIX-lea, obiectivul cultural și-a început activitatea în forma actuală imediat după Decembrie ’89, sub conducerea pictorului Horia Bernea.
Colecțiile și expozițiile, precum și activitățile organizate, calitatea personalului și ambianța au făcut ca, în anul 1996, muzeul să primească distincția European Museum of the Year Award, cel mai important premiu oferit unor astfel de instituții culturale.
În prezent, pe lângă expozițiile permanente și cele ocazionale, muzeul gestionează și Clubul Țăranului, Noul Cinematograf al Regizorului Român, programe educaționale online și târguri tradiționale, de sezon.
Clubul Țăranului este un local-restaurant în care se organizează frecvent concerte și spectacole de teatru neconvențional. La Noul Cinematograf al Regizorului Român, publicul poate viziona filme înscrise în programul celor mai importante festivaluri și pot lua parte la cinecluburile organizate la finalul proiecției.
Programele educaționale se adresează în primul rând copiilor care pot accesa, pe Internet, cursuri prin care să învețe ţesutul, olăritul, sau lucrul cu lemnul.
Muzeul Naționa