Până în anul 2007, Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, făcuse donații în valoare de 28 de miliarde de dolari, adică aproape jumătate din averea pe care o deținea la acel moment de referință.
Până în 2019, se estimează că numărul vieților de copii salvate de activitățile caritabile ale celui care a creat una dintre cele mai mari companii din lume va ajunge la impresionantul nivel de 7,6 milioane. Cam cât populația totală a Bulgariei. Cu toate acestea, când vorbești de Bill Gates, numărul de cuvinte sau de fraze pe care le poți spune despre el este invers proporțional cu numărul de vieți salvate. Asta pentru că omul care ne-a pus Windows-ul pe calculatoarele de la birouri și din case este un om cât se poate de discret. La fel de discret precum este și “trimisul” lui Bill Gates în România. La fel de discreți precum toți “trimișii” marilor miliardari ai lumii în România. Vom vorbi în cele ce urmează despre administratorii din România ai banilor deținuți de cei mai bogați oameni de pe pământ. Ne place să-i numim “trimiși”.
Și pentru că tot am început cu fondatorul Microsoft, vom începe cu polonezul Ronald Binkofski, “trimisul” lui Bill Gates în România. Oficial, managerul general al Microsoft România. Nu știm dacă a luat lecții direct de la Gates însuși, dar polonezul este la fel de "invizibil" ca miliardarul american. Poate chiar şi mai discret. De la venirea sa în România, Binkofski a fost și este o prezență extrem de discretă, cu rare apariții în presă și acelea de scurtă durată și lipsite de suc mediatic spectaculos. Ronald Binkofski a împlinit pe 20 octombrie doi ani de când l-a înlocuit pe Călin Tatomir, cel care ocupase funcția de director general al Microsoft România timp de doi ani.
Actualul reprezentant al lui Bill Gates în România a venit pe această poziție după ce în țara natală ocupase funcții cu s