Iată trei reţete cu dovleac: supă cremă, pilaf şi tartă. Sunt gustoase, hrănitoare şi uşor de preparat. Le poţi găti în ajun de Halloween, dar şi atunci când vrei să le serveşti celor dragi un meniu sănătos, de sezon. Iată trei reţete cu dovleac: supă cremă, pilaf şi tartă. Sunt gustoase, hrănitoare şi uşor de preparat. Le poţi găti în ajun de Halloween, dar şi atunci când vrei să le serveşti celor dragi un meniu sănătos, de sezon.
Ingrediente: un dovleac de 1 kg, două cepe, un ardei gras roşu, 2 căţei de usturoi, sare, piper, două linguri de seminţe de dovleac, o legătură de pătrunjel, crutoane.
Preparare: se taie în două dovleacul. Se scot seminţele, iar miezul se taie în cuburi şi se pune la fiert cu ceapa, ardeiul, usturoiul tăiat, apă (cât să le acopere), sare şi piper. După ce s-au înmuiat, legumele se pun într-un blender şi se pasează. Se toarnă supa în coaja dovleacului, iar înainte de servire se presară deasupra sâmburi de dovleac şi pătrunjel tocat şi se adaugă crutoane.
Ingrediente: 400 g dovleac, 100 g orez, o ceapă mică, două linguri de ulei, sare, o legătură de pătrunjel.
Preparare: dovleacul se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cât să-l acopere. După ce a fiert, se strecoară şi se păstrează apa. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Când e aurie, se adaugă orezul spălat şi scurs. Se pune apoi dovleacul şi se adaugă apa în care a fiert. Se lasă la foc mic, până ce orezul e fiert. Se potriveşte de sare. La sfârşit se presară verdeaţa tocată. Se poate servi cald sau rece.
Ingrediente: aluat - 220 g făină, o linguriţă de sare, 110 ml ulei, 60 ml lapte; umplutură: un dovleac de 1 kg, două ouă, 230 ml lapte, 150 g zahăr, o linguriţă de scorţişoară, 1/2 linguriţă de sare.
Preparare: aluat - se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat care se pune într-o formă