Cauzele pentru care te pot durea frecvent picioarele, mai ales daca esti femeie si ai peste 40 de ani, pot fi multe: circulatia slaba la nivelul membrelor inferioare, diabetul, afectiuni ale ficatului, tulburari metabolice, kilogramele in plus si, cel mai adesea, sedentarismul.
Durerile de picioare sunt mai intense la schimbarea de vreme, dar si dupa o zi de munca stresanta, cu alergatura multa pe tocuri inalte, cand e aproape firesc sa nu-ti mai simti picioarele seara.
Nu te indrepta spre dulapiorul cu analgezice care oricum nu-si fac treaba nici pe jumatate din cat ar trebui. Exista diverse remedii simple si naturale, eficiente, fara reactii adverse si fara sa creeze dependenta, care insa, cer multa rabdare si incredere.
Fa o baie la picioare, de 10, 15 minute. Pune in apa un pumn de sare grunjoasa si o cescuta de otet de mere. Dupa baie, nu sterge picioarele. Infasoara-le intr-un prosop mare si intinde-te in pat cu piciarele ceva mai sus decat capul. Stai asa, uitata, macar o jumatate de ora si vei observa cum incet, incet va veti simti mai bine.
Daca picioarele nu sunt perfect relaxate si odihnite si inca te mai dor, fa si un masaj al talpilor, folosind ulei de masline special preparat pentru masaj. Masajul se va efectua cu degetele mari de la maini folosind miscari circulare, in sensul aceor de ceasornic, si profunde. Ideal ar fi ca masajul sa fie executat de o alta persoana.
Daca picioarele te dor si in timpul zilei, asa cum se intampa, mai ales, in aceasta perioada, la schimbare de vreme, fa cateva exercitii simple care sa calmeze durerea, indiferent ca esti acasa ori la birou:
- stand in picioare, ridica-te incet pe varfuri dupa care balanseaza-te spre calcaie. Aceasta miscare redistribuie presiunea exercitata de greutatea corpului pe suprafata talpilor;
- mergi pe partile ext