Recent, premierul a hotarat ca deszapezirea nu mai constituie o prioritate, intrucat este mai simplu sa desfiintezi drumurile, decat sa le deszapezesti.
Din cand in cand si din ce in ce mai des, domnul Ponta scoate un porumbel din gura. Dupa ce vede ce fel de porumbel a scos, face stanga-mprejur si-l inghite inapoi.
Asa s-a intamplat cu banii care lipseau din buget pentru pensiile si salariile pe ultimele 45 de zile, dar s-au regasit rapid, cand si-a dat seama ce efect devastator are asupra electoratului ciudata sa declaratie.
Nimeni nu poate sti cand a rostit adevarul adevarat: atunci cand spunea ca n-are bani, sau atunci cand se razgandea, gasindu-i intamplator in buzunarul celalalt.
O intuitie simpla sugereaza ca si in problema deszapezirii n-are alta solutie decat sa se razgandeasca urgent, inghitand porumbelul, pana n-a aflat inca toata Europa ca Romania trece la hibernat, ca ursii.
Blocarea drumurilor: o solutie fara precedent
Niciodata nu s-a pus in Romania problema blocarii drumurilor pe timp de iarna. Totdeauna, guvernul a luptat cu iarna, iar populatia a deszapezit. Cand nu erau utilaje, se deszapezea cu lopetile.
Nici macar in timpul razboiului, cand era lipsa acuta de forta de munca, nu s-a gandit cineva la blocarea drumurilor.
Dimpotriva, poate atunci mai mult ca oricand s-a pus problema deszapezitului rapid, drumurile avand o importanta strategica pe timp de razboi. Pe drumuri, se deplasau unitatile militare spre front, dinspe front, sau pentru manevre.
Cea mai grea iarna, pe care au apucat-o generatiile inca in viata, a fost cea din 1954. In Bucuresti, zapada urcase pana la ferestrele etajului unu. In primele zile, drumurile erau cu adevarat blocate, nu pentru ca asa ar fi hotarat guvernul, pentru ca asa era situatia.
Atunci s-a vazut