SIF Transilvania a raportat pe primele nouă luni ale acestui an un profit net de 196 mil. lei, apropiat de cel de 207 mil. lei consemnat în întreg anul 2011
Dacă societatea ar acorda un dividend la nivelul exerciţiului fiscal anterior, randamentul acestuia, la preţul actual al pieţei, ar fi de aproximativ 20%
Acţiunea SIF3 păstrează şi o configuraţie tehnică avantajoasă intrării la cumpărare
Dacă societăţile de investiţii financiare vor continua pe linia politicii de dividend de anul trecut, următoarele luni s-ar putea dovedi benefice pentru portofoliile acţionarilor lor. Cel puţin acesta pare a fi cazul de la SIF Transilvania (SIF3), societate care a consemnat rezultate bune în primele nouă luni ale acestui an ca urmare a vânzării unor pachete de 0,43% din titlurile grupului bancar austriac Erste şi a 0,7% din acţiunile BRD Groupe Societe Generale. Operaţiunile de piaţă amintite au dus veniturile SIF Transilvania la 285 milioane de lei, cu 50% mai mult decât în primele trei trimestre din 2011, când acestea s-au cifrat la 191 milioane lei, transmite Mediafax.
Veniturile mari, rezultate din vânzări de deţineri totale de 255,6 milioane lei, au asigurat pentru SIF3 un profit net de 196 milioane lei în primele nouă luni din acest an, ceea ce apropie societatea de câştigul net de 207 milioane lei obţinut în întreg exerciţiul fiscal din 2011.
Dacă SIF Transilvania va adopta o politică de dividend asemănătoare cu cea de anul trecut, în care valoarea brută a acestuia s-a cifrat la 0,1712 lei/acţiune, atunci investitorii care şi-au făcut intrarea în aceste zile la un nivel apropiat de 0,6 lei/acţiune şi-ar putea asigura un randament de peste 20%, de trei ori sau chiar de patru ori mai mare decât media dobânzilor la depozite oferite de băncile româneşti pentru lei.
Investitorii ar putea lua în calcul şi faptul că până acum titluri