Aproximativ 100 de voluntari au participat, în acest sfârşit de săptămână, la una dintre cele mai ample acţiuni de ecologizare urbană în zona lacului Văcăreşti, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei "Salvaţi Dunărea şi Delta", remis redacţiei. Totodată, ecologiştii le cer autorităţilor declararea zonei ca "arie naturală protejată".
Voluntarii au curăţat "Delta" Văcăreşti şi şi-au lăsat amprentele pe o pânză colorată, în timpul acţiunii "Riase your hand for Văcăreşti". Totodată, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat că a demarat formalităţile pentru declararea lacului arie protejată naturală.
Mai mult, ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţat că doreşte înfiinţarea unui parc natural în jurul lacului Văcăreşti, unde se adăpostesc, în prezent, peste 90 de specii de păsări, mamifere, peşti şi amfibieni. "Delta Văcăreşti este un plămân într-un Bucureşti sufocat. Luptăm alături de prietenii noştri ecologişti ca Văcăreştiul să devină un parc natural, o ţintă urbană verde, în mijlocul unui Bucureşti gri", a explicat preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Dunărea", Liviu Mihaiu.
În cadrul evenimentului, organizat de Asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta", Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, împreună cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, peste 300 de persoane au semnat o petiţie prin care se cere declararea zonei ca arie naturală protejată.
"Toţi bucureştenii ar trebui să lupte pentru salvarea Deltei Văcăreşti, cea mai mare zonă verde din captală", a declarat preşedintele Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, Costel Popa.
Activitatea de ecologizare face parte din proiectul "Reţeaua Naţională a Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară", susţinut de Coca-Cola Hellenic România, prin platforma de responsabilitate socială thereconcept.ro. Obictivul proiectului iniţiat de "Salvaţi Dunărea", Ecopolis şi MMP este eficientizarea