Toţi cei 81 de angajaţi CFR căraţi cu autobuzele la Parchetul din Braşov au fost eliberaţi, rând pe rând, ori de procurori, ori de judecători. Ieri seară, toţi erau acasă şi se pregăteau probabil să se întoarcă de azi la serviciu, să caute iar blatişti prin trenuri. Doar trei revizori au fost suspendaţi şi trimişi în „concediu forţat” până la finalizarea cercetărilor.
După ore bune petrecute în sala de judecată, inculpaţii din dosarul „Naşul”, aduşi în două serii la Tribunalul Braşov, au răsuflat uşuraţi pentru că magistraţii au decis să nu îşi petreacă următoarele 29 de zile după gratii, ci să primească doar interdicţia de-a părăsi localitatea de domiciliu sau ţara.
70 din cele 81 de persoane conduse la audieri au primit iniţial mandate de reţinere pentru 24 de ore. În cazul a 68 din aceştia s-a formulat de către procurori propunere de arestare preventivă, un prim lot de 35 de inculpaţi fiind dus în faţa magistraţilor vineri dimineaţă. După aproximativ cinci ore petrecute în sala de judecată, o parte din ei, cărora le expiraseră mandatele de reţinere pentru 24 de ore, au părăsit instanţa fără cătuşe, însă ceilalţi au fost conduşi de mascaţi spre dube şi ulterior transportaţi în arestul IJP Braşov până la pronunţarea instanţei. În jurul orelor 16.00, magistraţii s-au pronunţat cu privire la primul grup de suspecţi în dosarul „Naşul”. „Instanţa a decis respingerea propunerii formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov de a-i aresta preventiv pentru 29 de zile. Astfel, trei dintre ei au primit interdicţia de-a nu părăsi localitatea de domiciliu, iar ceilalţi 32 de-a nu părăsi ţara”, ne-a declarat judecător Alina Mioc, preşedintele Tribunalului Braşov. În ceea ce-i priveşte pe trei revizori cercetaţi în acest dosar, magistraţii au dispus ca aceştia să nu-şi mai exercite funcţia pe durata cercetărilor. Procurorii de caz au declara