Cei mai multi dintre noi beau lapte. Dar putini sunt cei care stiu ca laptele are si utilizari suprinzatoare. Unele folosesc calitatea de aliment pe care o are laptele, altele se bazeaza pe proprietatile si compozitia acestuia.
Cei care obisnuiesc sa bea lapte trebuie sa stie ca acesta are capacitatea de a taia pofta de mancare. Cei care se afla la dieta, dar se supun cu greu restrictiilor alimentare, trebuie sa stie ca ar trebui sa bea un pahar cu lapte cu 15 minute inainte de a se aseza la masa. Ideal este insa laptele degresat. Intr-un pahar de lapte sunt opt grame de proteine, suficiente pentru a te face sa mananci mai putin, scrie ecosalon.com .
Laptele este un balsam de exceptie si un ingredient de baza pentru mastile de par. Clateste-ti parul curat cu lapte, lasandu-l sa actioneze cateva minute. Clateste din nou si vei avea un par stralucitor si sanatos.
Poti combina laptele praf cu apa pana rezulta o crema groasa, pe care sa o folosesti ca pe o masca de par. Lasa-o sa actioneze cel putin 15 minute.
Un pahar de lapte caldut este leacul perfect pentru durerile de cap si pentru mahmureala. Actiunea sa este complexa; aduce proteine, ceea ce inseamna energie, hidrateaza si contine amino-cisteina, care are capacitatea de a neutraliza acetaldehida care se produce dupa excesul de alcool.
Laptele este ingredientul perfect pentru a marina carnea de peste. Laptele face pestele dulce si suculent.
Laptele poate repara crapaturile portelanurilor fine. Cum? Pune portelanurile care au fisuri sau crapaturi fine intr-o oala. Acopera cu lapte si pune pe foc. Cand clocoteste, da focul mic si lasa vasul pe foc inca o ora. Caolinul din care sunt facute portelanurile absoarbe, la temperatura inalta, calciul si mineralele din lapte si se.... reconditioneaza natural.
Laptele lustruieste natural tacamu