Așadar, te-ai blocat în momentul în care ai fost nevoit să faci cadou o sticlă de vin, pentru o cină, acasă la un prieten și nici nu știi ce să cumperi și nici de unde să începi.
Lumea vinurilor poate fi una intimidantă, dar cu ceva ajutor vei învața noțiunile de bază. Iată patru pași care te vor învăța cum să alegi un vin.
Cel mai important lucru de ținut minte este acela că vinurile albe merg cu mâncărurile uăoare, cum ar fi: pește, pui sau sosuri cremoase, iar vinurile roșii cu carnea de miel, sosuri pe bază de tomate.
Asta e o regulă simplă, pentru începători, dar mai târziu, cu ceva experiență o să vedeți ca puteți să vă abateți de la regulă și puteți combina anumite vinuri roșii cu carnea de pui sau pește. Dacă se va servi mâncare picantă, alege vinuri dulci, cum ar fi Sauvignon Blanc, Riesling sau Pinot Grigio.
Pentru că este foarte importantă calitatea solului, deoarece afectează gustul strugurilor, originea vinului este critică pentru savoarea sa. Asta înseamnă că un vin alb franțuzesc este diferit de unul alb din Africa de Sud. Când vine vorba de alegerea regiunii, nimeni nu se așteaptă să cunoști detalii despre anumite părți din Franța, Germania sau Vrancea, dar puțină geografie nu strică.
Țări precum Franța, Italia, sau Germania produc vinuri de sute de ani. Este sigur în momentul în care alegi un vin din aceste țări că nu vei da greș. Asta nu înseamnă că vinurile din țara noastră sau alte țări nu sunt bune. Regiunea Cotnari este renumită pentru calitatea vinurilor sale.
Câteva ponturi pentru călători: alege vinurile din reuginile Oregon sau Napa și Sonoma din California, regiunile Bordeaux, Burgundy și Champagne din Franta produc cele mai bune vinuri din lume, iar în Italia cele mai bune vinuri sunt produse de Tuscany.
Cabernet Sauvignon este un vin roșu bogat, care merge de minune cu carnea roșie și sosuri pe